HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2013.01.02. 14:08 mc_chipp

A Fidesz humora, avagy kegyeletsértéssel lesz boldog az új év!

fagy.jpgA Fidesz oroszlányi szervezte szerint működik az az út, hogy valakiket megbántanak, becsmérelnek, odahamisítják az aláírásukat, megalázzák, és amikor számon kérik rajtuk, akkor legyintenek, hogy ez csak vicc volt! Van egy újság Oroszlányban, ami a város pénzéből jelenik meg és mégis Fideszes propagandától bűzlik az egész. Takács Károly és egykori MIÉP színekben induló sajtósa szerint az utolsó szám egy vicces kiadvány. Szerintük az vicces, amikor mások nyomorát figurázzák ki és többek között azokból űznek gúnyt, akik a saját lakásukban hűlnek ki és halnak meg, mert kikapcsolták a fűtést. Nem tudták fizetni a számlát, és ez az életükbe kerül egy olyan világban, amikor senkit nem hagyunk az út szélén! Ez vicces .. szerintük!

Szerintem annyira nem vicces, de mi történt az ügyben korábban? Nézzük végig a folyamatot, hogyan lehet eljutni szerencsétlenül járt emberek megmentésétől a kegyeletsértésig! Így lesz kerek a történet!

A tavalyi évben 400-an fagytak meg az országban, és az esetek fele lakásban történt. Az MSZP parlamenti frakciójából hárman (Lukács Zoltán, Mesterházy Attila és Szekeres Imre) benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami a fagyhalál elleni alap létrehozásáról rendelkezik. Az indoklásban részletesen kifejtik, hogy miért van szükség az alapra. Hogy az idei télen meg tudják menteni az embereket a fagyhaláltól 10 milliárd forintra lenne szükség. A javaslat szerint a 10 milliárd forintra a fedezet a szénfillérekből befolyó összeg lett volna.

Na de mi is az a szénfillér?

A fogyasztói számlákon megjelenő 0,23 Ft/kWh nagyságú díjelem („szénfillér”) révén befolyó összeget az egyetemes szolgáltatók és a kereskedők kötelesek befizetni a MAVIR Zrt. elkülönített számlájára. Ezen számláról kifizetés csak a gazdasági és közlekedési miniszter jóváhagyásával és csak a Vértesi Erőmű Zrt. részére (szénipari szerkezetátalakítási támogatás címen) történhet.

A kifizetett összeg azt a célt szolgálja, hogy az erőmű tulajdonában lévő márkushegyi szénbánya azon költségeire adjon – ideiglenesen – fedezetet, amelyek a szénből termelt villamos energia értékesítéséből nem térülnek meg. Ez az évről-évre csökkenő mértékű támogatás teszi lehetővé, hogy a gazdaságtalan széntermelés leépítése – elsősorban foglalkoztatási és szociális szempontok miatt – fokozatosan legyen megvalósítható.

      Forrás, Bp. 2008. március

A szénfillérek kifizetése körül sok probléma volt. Az unió környezetvédelmi szempontból nem akarta engedni a kifizetést, azonban Herczog Edit szocialista EP képviselő kilobbizta, hogy a kifizetések 2018-ig folyhassanak. A történet azonban nem ilyen egyszerű! A regnáló kormánynak ugyanis bizonyítania kell az uniós bizottság felé, hogy csak arra a célra használná fel a pénzt, amire szánták, és erre garanciát kell adjon! Az Orbán kormány sikeres külügyi politikája miatt nem sikerült még kiérdemelni ezt. Így a pénz már két éve parkol megcímkézve.

A szocialisták szerint az összeg felhasználható lenne ilyen célra, és amennyiben az uniós bizottság engedélyt ad a kifizetésre, úgy az MVM évi 40 milliárdos nyereségéből ez a 10 milliárd pótolható lenne. Emlékezzünk a kormányszóvivő szavaira, aki azt mondta, hogy az energiaszolgáltatás az a köz érdeke és ebből ne gazdagodjon meg senki! És évi 40 milliárd az nem is kis vagyon, igaz?

Látszólag a történet kerek, azonban oroszlányban a Fidesz és helyi Fidesz kézi vezérlése alatt álló oroszlányi BDSZ nem fogadta ilyen kitörő örömmel a hírt!

Először jött Illés Róbert, aki elmondta, hogy a szénfillérek nélkül csődbe megy a bánya, és megszűnnek a munkahelyek. Igaz kicsit akadozva ment a beszéd, de a memoriter felmondása sosem könnyű műfaj, legközelebb majd könnyebb szöveget kap! Ha igaz amit elmondattak vele, akkor valóban nagy a baj Márkushegyen! 10 milliárd forinton múlik minden? Akkor a kormány nagyon rosszul védi a bányát, élén Czunyiné képviselőasszonnyal.

 Kicsit megmosolyogtató, hogy olyan pénz fontosságáról beszélt Illér Róbert, amit már 2 éve nem kapnak meg. Miért lett MOST fontos? Miért nem adott ki eddig közleményt, hogy mégis mit csinálnak a Fideszes képviselők az unióban Néppárti többség mellett? Azért volt most fontos, mert a szocialisták szólaltak meg és nem a Fidesz. Illés úr pedig, a jó idomításnak köszönhetően ugrott! Elvégezte a dolgát!

Furcsa volt a hozzáállásuk a javaslathoz! Nem csak a forrással volt baj, hanem az egész javaslattal. Tehát hithű pártkatonaként nem tudták azt mondani, hogy a javaslat jó, csak máshonnan finanszírozzuk. Mondjuk a Simicskénak 300 hanem 290 milliárdot toljunk és meg is van a forrás. Nem! Nekik az egész javaslattal problémájuk volt, és szerintük a fagyhaláltól való megmentés pusztán „hangulatkeltés, politikai haszonszerzés”.

Az kormány természetesen lesöpörte a javaslatot, pedig most jót is tehettek volna a kétharmaddal. Arra hivatkoztak, hogy ezt a pénzt másra nem lehet elkölteni! Érdekes! A magánnyugdíjak elrablása nem volt tilos, a visszamenőleges hatályú törvénykezés sem volt tilos, Szijjártó és Budai kereshetett havi 2 milliót! Ezeket meg merték tenni a 2/3-ad birtokában. Amikor emberéleteket lehetne megmenteni és nem saját zsebüket vagy a Fidesz Zrt-t kellene telenyomni állami megrendelésekkel, közpénzekkel, akkor nem élnek a 2/3-al. Ennek mindenesetre furcsa olvasata van, remélem nem csak számomra!

Visszatérve Oroszlányra! Takács Károly úgy gondolta, hogy kiadnak egy vicces újságot szilveszter alkalmából, csak ezt elfelejtették felírni rá. Joggal kérdezhetné az olvasó, hogy miért kellett volna felírni, hiszen az látszik rajta. Nos, ezen a kiadványon nem látszik! Ez a kiadvány nem humoros, hanem sértő, szánalmas, és gyenge színvonalú. Már-már közelít készítői szintjéhez!

Takács Károly és a helyi Fidesz a város közpénzből fizetett kiadványában viccelődik a nyomorban élőkön, a valóságot nem tükröző képeket tesznek közzé benne, köztörvényes bűnözőknek állítanak be békés állampolgárokat, és több helyen valótlanságokat állítanak, és végezetül a fagyhalált halt embereket agyhalottaknak nevezi:

„A szénfilléreket inkább a (f)agyhalottaknak kell adni, …”

2012-12-30 13.59.14.jpg

Látjuk, hogy Öreg szaki, Havercsávó, Kis Bobó és FeFe vette a poént! Hát ők tudják!

Valóban vicces ugye? Szerintük ez a humor, ez a vicc kategóriája! Szerintem ez sok mindennek nevezhető, de humornak nem!!!

Nem tudom ezek után náluk a humoros baráti beszélgetések milyenek lehetnek? Nem is akarom megtudni. Vannak olyan szakemberek, akik ilyen elmékbe belelátnak, nem nekem kell szerencsére!

A szocialisták jogi útra fogják terelni a dolgot, és nagyon remélem, hogy a jog eszközeivel fel lehet majd venni a harcot az ilyen kegyeletsértő emberek ellen!

Megkereste az MTI Takács Károlyt, aki persze mentegetőzött, hogy ez vicc és elnézést kér a sértettektől, de ez a része már nem vicces kedves Károly! A vergődés kimondottan szánalmas!

És végezetül nézzük az MSZP Országos Központjának véleményét, mellyes szerintem sokan egyet értünk:

 „ Lehet, hogy Takács Károly, Oroszlány fideszes polgármestere viccnek szánta az önkormányzat szilveszteri újságjának fagyhalottakon való gúnyolódását, de ezt a "tréfát" mi kibírtuk röhögés nélkül. S vélhetően azok is, akik csontig fázva ünnepelték az új évet.”

             Kiadó: MSZP Országos Központ

Azért a Fidesz ismét tett arról, hogy ez az év is jól induljon! Gratulálok a színvonalhoz!

komment

Címkék: vélemény undorító bányász uszítás bányászok gyalázás Fidesz Oroszlány BDSZ Takács Károly Fidesz- Oroszlány Papp Péter Illés Róbert Illés szekere


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr904992006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása