HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) Fidesz (5) fidesz (9) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2013.08.22. 21:40 mc_chipp

Hol rontották el?

images.jpg2010-ben a Magyar Köztársaság történelmet írt. 2010 áprilisában a Magyar Köztársaság megásta saját sírját, hiszen ma már nem létezik. Ma már „csak” Magyarország van, a köztársaság valahogy elveszett az átszervezés bősz viharában, melyet maga Orbán Viktor szított. Az az Orbán Viktor temette el a köztársaságot, aki annak idején ezért harcolt. Ezért harcolt? Mit gondolhatnak azok, akik annak idején vele együtt a Hősök terén kinyilvánították a Magyar Köztársaság függetlenségét. Biztos, hogy egyre gondolhattak annak idején? Orbán Viktor nevezetes elszólása óta már tudjuk, hogy nem: „Nekem nem a diktatúrával volt bajom, hanem azokkal, akik csinálták”. 2010-ben ő került abba a székbe, ami akkora hatalmat adott neki, amit 2010 előtt senki sem gondolt volna. Történelmi lehetőséget kapott Orbán Viktor, Kövér László, Szijjártó Péter, Áder János, Schmitt Pál, Lázár János, Semjén Zsolt és az egész pártszövetség, mindenki a Fidesz-KDNP-ben. Viszont ők nem éltek ezzel a történelmi lehetőséggel, hanem visszaéltek.

Nyolc éven keresztül a jobboldalhoz közeli, már akkor is tekintélyes sajtóbirodalom nem nyugodott bele a vereségbe, amit 2002-ben szenvedett el a Fidesz. Nyolc éven keresztül tudatosan felépített stratégiával bontották le a józan ítélőképesség határait, és irányították az emberek gondolkodását. Számos karaktergyilkosság van a hátuk mögött és a 2008-as világválság is kapóra jött nekik. 2010-ben a Fideszes hátország hirtelen nagy erőre és étvágyra kapott. Az előbbit kihasználták, az utóbbit folyamatosan csillapítják.

Joggal gondolhatta mindenki, még az is, aki nem a Fideszre szavazott 2010-ben, hogy most aztán minden jobbra fog fordulni. Valahogy azonban nem sikerült beteljesíteni az emberek várakozását, valami egészen másra figyeltek a fiúk a hatalom kondérja körül. Mit ronthattak el az emberek, akik azt gondolták, hogy jobb lesz majd?

2010 óta sok embert, sok csoportot sértettek meg, lehetetlenítettek el, csupán azért, hogy megállás nélkül menjenek a talicskák Simicska Lajos, Széles Gábor és Nyerges Zsolt birodalmába. A pénz folyik folyamatosan, egyik beruházás éri a másikat. Az nem számít, hogy a már több évtizede ebből élő vállalkozó nem jut helyben munkához, mert a több száz kilométerre lévő valamelyik Fidesz haver kapja meg a megbízást. Az sem számít, hogy a termőföldeket újraosztották és sok ember megélhetését vették el, nem beszélve a trafik mutyiról, vagyis a dohánypiac újraosztásáról. Azt meg sem említsük, hogy a bíróságokat próbálják kézi irányítás alá vonni, ami a médiával és az ügyészséggel már sikerült. Azt se említsük meg, hogy az Alkotmánybíróságot olyan szinten hígították fel derék pártkatonákkal, vagy volt kancelláriaminiszterekkel, hogy már semmi értelme a működésének.

Fékek kiiktatva, alkotmány megszűntetve, oktatás centralizálva, önkormányzatok ellehetetlenítve, mehet a haverok zsebébe a pénz, olyan mértékben, amit egy átlagember fel sem bír fogni. Nézzünk például egy milliárd forintot, mennyit is ér egy milliárd forint?

  • Ha valaki havi nettó 120 ezer forintot keres, akkor 694 évig és 3 hónapig kell dolgoznia, hogy legyen egyetlen milliárd forintja.
  • Ha havi nettó 98 ezer forintos bérrel számolunk, akkor egymilliárd forint 850 ember éves keresete.

Ennyit ér egy milliárd, vagyis 1 000 000 000 Ft. Na, ebből a nagyságrendből a Fidesz már kormányzása első évében eltüntetett 3000 egységet, vagyis 3000 milliárdot, amit személyesen Selmeczi Gabriella védett meg. Ma már egy peták sincs meg belőle, meg lett védve. Ugyanígy lett megvédve jó néhány ezermilliárd, ami kivándorolt a Fideszes háttérbirodalomba, gondolom, remélem nehezebb időkre.

Kicsit kisebb mértékeknél maradva, amit talán fel is bírunk fogni: nem tűnt fel se Kövérnek se Szijjártónak hogy többet keresnek, mit havi kétmillió. Lázárnak nem esett le, hogy pofátlanság havi több százezer forintért autót bérelni neki, amiben szériatartozék a lézerblokkoló.

Emellett természetesen még sok ügy van, amit ki lehetne vesézni, de azt nagyon sokáig kéne írni, hiszen nem egyszerű lépést tartani a fiúkkal. Minden napra jut egy gyanús ügy, egy mutyi.

Viszont ne legyünk egyoldalúak, nem csak lopnak, akartam írni átszerveznek, hanem építenek is. Akkora és olyan stadionokat építenek drága milliárdokért, amit majd öröm lesz szurkolóknak szétverni, ahol a jobb akusztika mellett még talán Pécsig is le fog hallatszódni a zsidózás, cigányozás. Olyan stadionok épülnek, ahová kényelmesebb lesz kiakasztani háborús gyilkosokat éltető transzparenseket. Olyan stadionokat építenek, ahová mindenki vihet még egy embert, hiszen Felcsút lakosságának kétszerese lesz az ottani stadion befogadó képessége. Olyan stadionok épülnek, ahol öröm lesz kiesni e nemzetközi tornák első körében.

Remélem a megépülő stadionok árnyékába, azért csak le lehet majd rakni egy felfújható medencét, vagy egy távolugró gödröt, vívótermet, kézilabda pályát, mert ezek a sportágak hozzák a mércét nem is gyengén. Az úszók, a vízilabdázók, a kézisek, az atléták hozzák az érmeket, sőt még a selejtező körökön is bejutnak! Ők hol rontották el? Nekik is focistának kellett volna menni? Esetleg zsidózni kéne egy egészségeset vagy Csatáry László szobrot kéne emelniük valamelyik medence mellett és ők is kapnának az adófizetők pénzéből?

Az átszervezések közepette nem feledkeztek meg arról sem a fiúk, hogy a pénz az fogy, az megy. Egy laza kávézás az Országház büféjében valamelyik egykori támogatóval és máris elment pár milliárd forint a közösből, nem is beszélve a felcsúti stadion árnyékában eltöltött szalonnasütésekről a főnök kertjében. Mivel kell a pénz, de a gazdagoktól, tehetősektől nem vehettek el, mivel akkor az ételt adó kézbe harapnának, így maradtak a többiek.

  • Maradtak a tanárok, akik kapnak emelést, de csak jobb esetben keresnek annyit majd az emelés után, mint előtte.
  • Maradtak a rokkantak, akiknek kinőtt kezük, lábuk, meggyógyultak betegségeik és ma már a dolgozók, akartam írni regisztrált álláskeresők számát növelik.
  • Maradtak a betegek, akik nem is betegek annyira, nem is kell nekik olyan sok kórház.
  • Maradtak az orvosok, nővérek, akik már eddig is túl voltak fizetve.
  • Maradtak az idősek, akik hírtelen fiatalok lettek és majd belefulladnak a csirkefarhát hegyekbe otthon.
  • Maradtak a fiatalok, akik ma másik országban kénytelenek boldogulni, vagy itthon nélkülözni.
  • Maradtak a munkanélküliek, akik ma már értékteremtő módon tépkedik ki a gazt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének téglái közül, vagy sepregetik azok járdáit, és mindezért cserébe havi 47 ezerből dőzsölnek.
  • Maradtak a minimálbéresek, akik többet keresnek (bruttóban), ami nettóban kevesebb, de ez kit érdekel?
  • Maradtak még sokan másik, akiket meglopott ez a kormány!

Azon gondolkodom, hogy ők, mi hol rontottuk el? Mit csináltunk másképp, mint a Fideszes milliárdosok vagy a focihuligánok? Mit és hol rontottunk el?

komment

Címkék: orbán fidesz agymenés morbid állami hoffmann KDNP Orbán Viktor


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr965471831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása