HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) Fidesz (5) fidesz (9) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.03.27. 17:47 mc_chipp

Nyílt levél Schmitt Pálnak

 A minap értesültem arról, hogy kisdoktori disszertációját vizsgáló bizottság elvégezte a munkáját és Ön megtarthatta a doktori címét. Kicsit felemás a magyarázat, ugyanis a bizottság beismerte, hogy szó szerinti fordítást vett át a disszertációjába, de az egyetem nem figyelmeztette eme kihágásra, így Ön mentesül ez alól. Kész szerencse, hogy a Magyar Köztársaság jogrendje nem precedens alapú. Ha az lenne, akkor Ön példája alapján bárki megúszhatna egy adócsalást, elég lenne azt állítani, hogy nem ismeri a hatályos adótörvényeket. Nagyon sok példát lehetne hozni még erre, azonban szeretném Önnek egy kicsit más szemszögből megvilágítani az Ön által okozott kárt a magyar társadalomban.

Miután iktatták elnöki hivatalába elkezdte használni a doktori címét. A törvényeket, melyeket gyakran gyorsabban aláírt, mint sem hogy el lehessen azokat olvasni, dr. Schmitt Pálként szignózta. Az 1989 utáni történelemben Ön volt az első köztársasági elnök, akinek párthoz való kötődése egyértelmű volt, hiszen a magválasztása pillanatában is párttag volt.

A kormány törvénygyárából bőven kivette a részét, beszédében el is mondta, hogy nem kíván a törvényhozás gátja lenni. Helyesírási hibáktól hemzsegő beadványt intézett a parlamenthez, amelyben a magyar nyelv megóvására hívja fel a figyelmet, valamint a Hoffmann Rózsa államtitkár által kezdeményezett szakdolgozattal kapcsolatos szigorítást is támogatta, mely szerint büntethető lesz az, aki mással íratja meg a szakdolgozatát. Könnyen támogatta a javaslatot a Köztársasági elnöki védelem mögül, hiszen a megválasztásától kezdve Ön nem büntethető.

A kisdoktori disszertációja, mely hozzávetőlegesen 250 oldal terjedelmű, 180 oldalon keresztül szó szerinti fordítást vett át egy másik műből, melyet Ön a Kossuth Rádióban adott interjújában el is ismert. Ez után sem érezte úgy, hogy le kellene mondania, ha nem is hivataláról, de a doktori címéről legalább. Megvárta, amíg egy bizottságot létrehoznak, amely előre egyeztetett módon felmenti Önt és továbbra is jogosulttá teszi a doktori cím használatára. Előre egyeztetett „ítélet”, hiszen a dr. Schmitt Pálként szignózott törvények legitimitása a doktori címtől való megfosztás után erősen megkérdőjelezhető lett volna. Tehát nem Önt óvták, hanem a rendszert. A rendszert, melynek építéséhez Ön tevékenyen hozzájárult rövid hivatali ideje alatt.

Szokták mondani, hogy a doktori disszertáció, de akár egy szakdolgozat is komoly dolog. A valóság az, hogy annyira komoly, amennyire komolyan veszik. Én két szakdolgozaton és egy záródolgozaton vagyok túl, ezért van némi rutinom ilyen jellegű irományok készítésében. Egy ilyen műnek az a szerepe, hogy bizonyítsa a szerzője alkalmas a megszerezni kívánt cím birtoklására. Egy doktori disszertáció egy önálló kutatás eredményeit kell, hogy tartalmazza. Számomra bántó, hogy az ön disszertációja „Summa cum laude” minősítést kapott. Bántó, és véleményem szerint a magyar oktatási rendszerre nézve sértő is. Színjeles minősítést nem kaphat egy olyan iromány, melynek több mint fele bemásolt anyag. Létezik az, amiről a Kossuth Rádió reggeli műsorában tetszett beszélni. Létezik a törzsanyag, de azt komoly dolgozatokba nem szokták bemásolni, azokban ugyanis nem kell az üres helyet kitölteni.

Az Ön szavát idézve: a törzsanyagból következtetéseket vontam le. Egy doktori disszertáció nem csak következtetéseket tartalmaz. Elnézést kérek, átfogalmazom a mondatot: egy hasznos disszertáció nem csak következtetéseket tartalmaz. A teljes kutatási folyamatot végigköveti. Tehát felállít egy hipotézist, amit alátámaszt vagy megcáfol. Ehhez lehet használni a törzsanyagot, amit nem kell feltüntetni a dolgozatban, elég a hivatkozásjegyzékben. Ha táblázatot idéz, akkor pedig az adott oldalon lábjegyzetben kell feltüntetni az idézett mű szerzőjét, címét, kiadás helyét, évét, kiadót és oldalszámot, ahonnan idézett. A hipotézis igazolása vagy cáfolata után pedig következtetéseket tesz, mely következtetéseket meg kell védeni egy bizottság előtt. Az persze sok mindent megmagyaráz, hogy a bírálók az Ön akkori beosztottai voltak. Én sem szívesen bírálnám a főnököm, és egy kis hátsó szándék is felmerülhet abban, hogy a ténylegesnél jobbra, az ön esetében a ténylegesnél jóval jobbra értékelem a munkáját.

Az Ön által elvégzett feladat, amiért doktori címet kapott, egy középkategóriájú egyetem beadandó feladatával ér fel. A diagramok értelmezése ugyanis nem magas tudomány, a 6, 8 és 10. osztályos tanulók is csinálnak ilyet, ezt Kompetenciamérésnek nevezik.

Az Önnel kapcsolatosan hozott döntés felveti azt a gyanút, hogy az abban az évben doktori fokozatot szerzett emberek munkája hasonlóan silány, mint az Öné, mivel a bizottság véleménye szerint az akkori törvények alapján járt el. Ha ez valóban így van, akkor kérem, világosítsa fel Hoffmann Rózsa államtitkár asszonyt, hogy ne bírálja a korábbi kormányokat az oktatási rendszer szétverésével, hiszen ma az Ön disszertációja egy főiskolai szakdolgozat szűrőjén se menne át. Sikeresen nevetségessé tett minden akadémiai címet, amit ma meg lehet szerezni az országban!

Véleményem szerint az ország egy korrektebb és kevésbé bóvli köztársasági elnököt érdemelne. A legjobbat nem akkor tenné az országnak, ha továbbra sem lenne a törvényhozás gátja, hanem ha lemondana hivataláról és doktori címéről is. Előbbit az ország tekintélyének megőrzése érdekéből, utóbbit a méltán nemzetközi hírű magyar tudomány jó hírének megőrzése miatt. Azonban, ha Ön továbbra is ki szeretné szolgálni a Nemzeti együttműködés Rendszerét, és alapjaiban szeretné lebontani azt a kevés jót is, ami megmaradt az országban, akkor nem mondjon le, szignózzon tovább! De kérem, ne feledje, ami ma történik az a történelemkönyvekben csak egy fejezet lesz sok év múlva, és a fejezet hangulatát mi határozzuk meg!

komment · 2 trackback

Címkék: plágium schmitt pál. smittpál. pálgumi


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr294344057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:18

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása