HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) Oroszlány (7) oroszlány (1) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2013.08.22. 18:49 mc_chipp

Rendhagyó színi kritika

gyulolet-es-beszed-buntetni-de-mit.jpgAz Alföldi Róbert rendezte István, a király rockopera heves indulatokat váltott ki, 730 ezren követték a közvetítést, ami azt mutatja, hogy az embereket érdekelte a mű.

Ekkora nézettségre senki sem számított, azonban ne legyenek illúzióink! Sokan nem azért ültek le megnézni, hogy esetleg jól érezzék magukat, hanem teljesen más indokból! Volt aki életveszélyesen fenyegette meg a rendezőt.

Szóval az a kérdés, hogy ki hogyan ült le nézni, milyen előítéletekkel nézte végig a közvetítést. Még a darab bemutatása előtt heves szélsőjobbos tiltakozás indult Alföldi ellen, ami valahol a Fidesz Vidnyánszky Attila érdekében kifejtett kampányában gyökerezik. Kerényi Imre vezényletével a Nemzeti Együttműködés Rendszere hadat üzent, az akkor még igazgató Alföldinek. A harc elérte célját, hiszen ma sokan úgy nyilvánítanak véleményt Alföldiről vagy a munkájáról, hogy valójában egyikről sem tudni semmit! Pavlovi refelxként működik a dolog: ha elhangzik Alföldi neve, akkor a „hazafiak” kényszeres libsi, komcsi, zsidó szavakat kezdenek el kiabálni, mert ezt nevelte beléjük a már három éve regnáló hatalom kultúrkamp hadosztálya.

Ne felejtsük ki a sorból a Jobbikot sem, hiszen a gyűlöletből táplálkozó párt ismét bebizonyította, hogy a gyűlölet alapjain lehet működtetni egy ország kulturális életét is. Tagjai és szimpatizánsai meggyőzötten állítják azt, amit a Jobbik által irányított (már-már Göbbelsi magasságokba emelkedő) propaganda gépezet közvetít feléjük.

A Facebook-on is jelen vannak különböző oldalak, amolyan fasiszta feszültség-levezető lapok, ahol a nap végén mindenki kiélheti a vágyait. Sokan teszik is ezt, hiszen 2010 előtt megmagyarázta nekik a Fidesz, hogy a szocik rosszak voltak. 2010-ben rájöttek arra, hogy a Fidesz valójában rosszabb, mint az MSZP, és itt jött a TV székház égő romjain életre hívott Jobbik. A párt szépen kezdi begyűjteni azokat, akik csalódtak 2010 óta, esetleg még rosszabbul élnek. A Jobbik univerzális megoldást nyújt mindenre, ez pedig a gyűlölet. Nem kell gondolkodni, nem kell értelmezni semmit: ki van adva kit kell gyűlölni éppen aktuálisan és akkor majd minden jó lesz. Ha azt a valamit, amit előzőleg gyűlöltek éppen nem lehet, akkor keresnek mást. Olyan sokan vagyunk itt a Kárpát-medence olvasztótégelyében magyarok, cigányok, görögök, horvátok, németek, románok, szerbek, szlovákok, zsidók… Mindig lehet valaki találni, akkor persze a valós megoldásokról nem kell sokat beszélni, nem is az a cél!

Végül is eljött a bemutató napja és egy kereskedelmi televízió is bemutatta a darabot. Akkor indult be igazán a gyűlölethullám. Többen már úgy ültek le a TV elé, hogy szépen időrendi sorrendben be voltak készítve a jól megszerkesztett mondatok, amit majd úgy kiír a Facebook-ra, hogy csak, na. Kiírta és utána olyan hiper-mega-giga-szittya magyar lett, hogy csak, na! Legalább 2 centit nőtt az a bizonyos szerve, biztos!

Az RTL-es közvetítés után világossá vált számomra, hogy bővült a nemzeti „mindenhezértés” köre. Derék, polihisztor honfitársaink, akik persze magyarabbak, mint bárki, sőt egymásnál is magyarabbak nem csak az oktatáshoz, focihoz és egészségügyhöz értenek maximálisan, hanem színházi ismereteik, dramaturgiai tapasztalataik is olyan nagyok, hogy megoszthatják jó sok soron keresztül a világgal. Elmondhatják, hogy a 21. század művészeti irányvonulataiba Alföldi rendezése dramaturgiailag hogyan illeszkedik, megfogalmazhatják építő kritikáikat a darabbal kapcsolatban és mivel (természetesen) jelentős színészeti tapasztalattal is rendelkeznek, ezért a színészek munkáját is értékelhetik. Lehetne erre azt mondani, hogy véleményeket fogalmaznak meg, ami természetesen maximálisan tolerálandó, hiszen a kommunikációtól él egy közösség. Azonban itt a vélemények nagyon sarkosak, ezért erős a gyanú, hogy valami féle központi iránymutatás lehet a dolog mögött.

A módszer roppant egyszerű: ami nincs legalább 200 réteg nemzeti színű papírba csomagolva, és nem mutatja megfelelően nemzetünk felemelkedését, esetleg nem illeszkedik a régi idők revizionista irányvonulatába az szar! Meg sem kell nézni, az szar és kész!

Odáig merészkedtek ezek a derék herczigmagyar emberek, hogy tüntetést szerveznek majd a következő bemutató előtt az index cikke alapján. De milyen butaságokat írok én! Miért nem merészkedhetnének akár tovább is! Örüljek, hogy csak tüntetnek, fel is gyújthatnák az Arénát, gyakorlat már van benne, vagy akár egy tankkal is erősíthetnék több száz fős tömegüket!

Na, szóval: tüntetés lesz, mert az jó, ha van. Íme, a toborzó szöveg a Facebook-os eseményről:

„Alföldi Roberta és társai folyamatosan pusztítják nemzetünk kultúráját, gyalázzák múltunk, becsmérlik hitünk. Mi, a normalitás képviselői ezt nem hagyhatjuk annyiban... egy napon maguk mögé néznek és meglátnak minket, s azon a napon learatjuk őket!

De ameddig nem jön el az a szent nap, addig is tiltakozz minden erőddel a gyalázat ellen!”

Az hagyján, hogy a magyar keresztnevekkel sincsenek tisztában a hiper-mega-giga-szittya magyar szervezők, de buta módon leleplezik a módszerüket! Hogy is írják? „Egy napon majd maguk mögé néznek és meglátnak minket, s azon a napon learatjuk őket!” Tehát nem szemtől szembe, dehogyis! A hátad mögé lopóznak, és majd egyszer csak! Nem szeretnék direktben asszociálni, de alulról nem sok dolog jöhet fel, ha kilazul a csatorna fedél!

Joggal érezhetné az értelmes vitához szokott intelligens ember, hogy a szervezők nyilván megalapozott módon tiltakoznak, esetleg érvekkel készülnek! Én eddig nem találtam épkézláb ellenvéleményt, viszont a zsidó, libsi, bolsi, komcsi szavak aránya igen magas a mondatokban. Van néhány próbálkozó aki, értelmesen próbál kommunikálni a társaság neves és prominens tagjaival, de mindhiába: a pillanat tört része alatt lezsidózzák és már ki is tiltották az eseményről egy demokráciában.

Remélem a rendhagyó színi kritika nevében összetörnek megint valamit Pesten, jobb esetben fel is gyújtanak valamit aztán fizetheti mindenki a szélsőjobbos műértők újabb véleménynyilvánítását! Illúzióink ne legyenek: az adófizetők pénzéből állítanak majd helyre minden, a nemzet nevében széttört. lerúgott kukát, buszmegállót! Mert nekik ezt szabad, nekik ez jár!?

Frissítés: a cikk megjelenés után az esemény eltűnt a facebook-ról, a fenn közölt linken. Vajon miért?

komment

Címkék: vélemény zsidó propaganda gyűlölet Jobbik Fidesz István Kerényi Imre Kerényi Alföldi Róbert István a király Kultúrkampf Göbbels


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr475471595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása