HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) Fidesz (5) fidesz (9) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) illés szekere (1) Illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.12.30. 00:16 mc_chipp

Újévi vígasság Fidesz módra

1345-47304.jpgLassan vége van a 2012-es esztendőnek és ilyenkor a szilveszterre készülve az emberek vicces dolgokat mondanak, jókedven kívánnak egymásnak boldog és eredményes újesztendőt. Oroszlányban a helyi Fidesz ismét alulmúlta saját magát. A Papp Péter által vezetett szervezet eddig is szócsőként használta a város közpénzből fenntartott honlapját és a helyi újság is a pártpropaganda fontos része kis városunkban. Ez így év végén sincs másképpen, hiszen minden lakos megtalálta a postaládájában az idei év utolsó kiadványát az Új Kéthetest!

Feltehetjük a kérdést, hogy egy város hivatalos helyi újságjának mit kellene tartalmaznia az újév kapcsán? A válasz valahogy úgy hangozna, hogy az előző év eredményeit össze kellene foglalni, és a következő évre meg kellene fogalmazni a vállalásokat, az elképzeléseket. Lehet benne humor is, mivel fontos a jókedv!

Mit nem szabadna tartalmazni? Ez a kérdés meglehetősen érdekes, hiszen nem mindegy honnan nézzük a dolgokat. Egy dolgot viszont érdemes lenne leszögezni. Ha én, mint oroszlányi lakos kinyitom az önkormányzat helyi újságját, akkor nem pártkiadványra számítok. De nem ám! Nem vagyok kíváncsi az ellenzéki párt mocskolására, pusztán a tények érdekelnek!

Az ominózus szilveszteri kiadványt többször átolvastam, pörgettem, forgattam, de valahogy nem tudtam napirendre térni. Ez most egy viccesnek szánt kiadvány, vagy tényleg ennyire elgurult a gyógyszer? Ennyire hülyének nézik a választókat?

Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy érdemi dologgal nem tudtak volna megtölteni egy újságot. Hiszen akkor az ipari park fejlődéséről, a város intézményeiért való kiállásról, a sikeres tárgyalásokról kellett volna beszámolni. Nos, ilyenek nem történtek.

Az újság címlapján megjelent egy cikk „Sikeres vállalkozás” címmel. A cím bizakodásra adott okot, hiszen egy helyi vállalkozás sikere nem csak az ott dolgozó embereké, hanem az egész városé. Íme, az ominózus cikk:

„A Felső-telepi Kertbarátok Köre hosszútávú, high-tech beszállítói szerződést kötött több ipari parki céggel. A kiskerti beszállítók telephelyei igen közel vannak a multikhoz, így az együttműködés logisztikai szempontból is rendkívül előnyös. A Kertbarátok precíziós részfeladatokat látnak majd el, melynek keretében hasznosítják- alább felsorolt- korábbi finom megmunkálási és mikroelektronikai tapasztalataikat:

  • kertépítés vegyes fémhulladékból
  • kerti hintaágyak hegesztése lopott TH vasból és kaparóláncból
  • szabadtéri zuhanyzó készítése olajoshordóból
  • terménytároló megépítése használt bányafából
  • gyalogösvény burkolása deformálódott gumiszalag darabokból
  • jakuzzi beüzemelése átalakított csilléből
  • villamos fűnyíró mosógép motorral szerelve
  • időzítő kapcsolóval ellátott ventilátor összeszerelése szovjet porszívó átalakításával
  • kényelmes kerti napozószék Zsiguli ülésből
  • atombiztos pince építése bánya idomkőből
  • simítóhenger készítése gumiszalag-meghajtódobból földmunkához és fűvetéshez (esetenként vízfeltöltésű)
  • fém bográcstartó állvány kialakítása tönkrement Csepel kerékpár vázából
  • házi körfűrész meghajtása Hajdu centrifuga villanymotorjával

A szigorú nemzetközi standardoknak megfelelő beszállítói minősítést a fentiek alapján szinte azonnal megkapták a Kertbarátok.”

Nos, akkor most hagynék egy kis időt!

Ha valaki nem itt él, vagy nem ismeri a viszonyokat, annak néhány információ a körülményekről. Egy éles kontraszt van az oroszlányi ipari park mellett. Az út egyik felén high-tech üzemek vannak a másik felén pedig fabódék, ahol emberek kénytelenek tengetni életüket. Biztos sokan közülük szívesebben laknának egy távfűtéses lakásban, esetleg egy kertes családi házban, de ők fabódékban kell, hogy vegetáljanak.

Azt a részét a dolognak, hogy ki mikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy ilyen körülmények között legyen kénytelen élni, nem feszegetném. Egy egész seregnyi szociológiai és szociális folyamat lehet, aminek ez a vége.

Ők most ott élnek, ez tény! És más nyomorán viccelődni, mások életkörülményeit firtatni és viccesen a nyilvánosság elé tárni azt, nem szép dolog, sőt egyenesen undorító!

Kell ahhoz egy bizonyos értelmi szint, hogy valakinek ez vicces legyen, de a legtöbb ember ezt a szintet eléri ovis korára. Úgy tűnik, hogy valaki ott ragadt! De ki lehet az? A felelős kiadó, Takács Károly polgármester személyesen!

A Fidesztől országos szinten is hallhattuk már, hogy a kis jövedelműek, esetleg lecsúszott rétegben élők nem számítnak teljes embernek. Akinek nincs semmije az annyit is ér, ugye? Lázár János megadta az irányvonalat és az oroszlányi Fidesz beállt!

Az amúgy is nehéz sorban élőkön rúgnak még egy jó nagyot. Lopott TH vasak, meg kerti zuhanyzó. Igen, van akinek ennyije van, de attól még lehet jó ember, sőt! A cikk és maga a kiadvány is bizonyítja, a saját sofőr, a szolgálati autó, a majd egymilliós fizetés nem jár intelligenciával és jóérzéssel. Ilyen fizetésen kívüli juttatás nem adható, ezt a felnevelkedés során kell megtanulni. Úgy tűnik valakiknek nem igazán sikerült!

A cikk kapcsán egy dolog világossá vált számomra. Azzal, hogy egy csoportot kiragadtak a város polgárai közül és őket morbid módon közröhej tárgyává próbálták tenni, arcon köpték a város polgárait! Arcon köpték, hiszen nem lehet azt mondani, hogy erre is felhatalmazták őket. Jó érzésű ember nem hatalmaz fel ilyen cselekedetekre senkit! Vagy elfelejtették a hatalom édes mámorában, hogy kik emelték fel őket oda, ahol most vannak? Ők lehetnek amnéziásak, de a választók nem azok! Nem fogják elfelejteni Takács Károlynak azt, hogy beállt pártja legsötétebb elméi mögé, és a kisemmizett, szegény embereken viccelődik!

Külön groteszké teszi a képet, hogy a cikk felett az újévi jókívánságok szerepelnek. Van, akinek elfér két ennyire különböző dolog egymás mellett, nekem egy kicsit sok!

Mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy városunk önjelölt géniuszának boldogan telnek az év utolsó napjai. Zárásként szeretnék egy idézetet ideilleszteni, ami választ adhat arra, hogy miért tud valaki nevetni más nyomorán:

„Boldogok a lelki szegények!”

komment

Címkék: fidesz morbid újév undorító köszöntés takács nyomor viccelődés Takács Károly Fidesz- Oroszlány Papp Péter


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr574987225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása