HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) illés szekere (1) Illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.05.28. 11:39 mc_chipp

Rehabilitáció a hatalomért

A rehabilitáció szó jelentése valaki becsületének, jó hírének vagy elvesztett fizikai képességének helyreállítása. Ezt két esetben szokták alkalmazni. Akkor, ha valakit egy korban indokolatlanul bemocskolnak, lejáratnak, és újabban a Fidesz alkalmazza ezt előszeretettel a hatalom megtartása érdekében. Kövér László, a Fidesz főideológusa, most Romániában bizonyította be, hogy a hatalomba belebolondult párttársai, és persze saját maga számára is, semmi se szent, ha a hatalomról van szó.

Egy kicsit visszaugorva az időben emlékezzünk arra, hogy 2010 áprilisában a Fidesz milyen ígéretekkel gyűjtötte be a szavazáson megjelentek voksainak 2/3-át. Elkezdtek kormányozni, az első 29 törvényből álló csomag elfogadásával világossá tették, hogy egy percig sem tervezik a bársonyszék elhagyását, és a politikai vagy véleményellenfelekkel szemben mindent képesek bevetni. A 98 százalékos különadó például az első Fidesz kormányig már nem nyúlt vissza, de ma már ismét hatályon kívül van a törvény, mivel a saját minisztereik megérdemlik a végkielégítést. Szerintük!

Szépen lassan elkezdett apadni a támogatottság, és ekkor bedobták a kettős állampolgárság kérdését, és a külföldön élő magukat magyaroknak valló emberek szavazásának lehetőségét. A lehetőségből valóság lett, és Orbán már borítékos szavazást ígért, aminek a tisztaságáról nem is érdemes vitát nyitni. Miután látták, hogy a támogatottság még így sem nő, elkezdtek rehabilitálni.

Azok az emberek, akik ma a demokrata pártok mellett tennék le a voksukat, olyan mértékben utasítják el a Fidesz totális hatalomgyakorlására vonatkozó politikáját, hogy Orbánnak esélye sincs ezen emberek megnyerésére. Maradt még a tőlük jobbra elhelyezkedő bázis megnyerése. Ők szeretik a szélsőséget, meg a zsidózást, gyűlölik az EU-t, de havi 20.000 eurót felvesznek onnan is. Őket talán még meg tudnák nyerni, azonban nem lehet élesen váltani szélsőségesre, mert akkor a mérsékelten jobboldali szavazókat veszítik el. Ennek a dilemmának lett a vége az, hogy az oktatást is bevonják a játékba.

Nyirő_József.jpgA mélyen keresztény Hoffmann Rózsa éppen egy új, sokkal nemzetibb alaptanterven dolgozott. Kitaláltak gyorsan pár szervezetet, akik javasolták a nemzeti érzelmű írók NAT-ba való emelését. Köztük volt napjaink új "sztárja" Nyirő József.

De mielőtt Nyirővel foglalkoznánk nézzük meg az utat, ami ide vezetett. Kitalálta valaki egy kis faluban, hogy úgy fog idegenforgalmat csinálni, hogy állíttat Horthy Miklósnak egy szobrot. Akkor aztán majd lehet trikolor csipkét verni, nemzeti színű vázákat árulni, és milyen jó lesz a falunak. Többen le is mentek az avatásra, harsányan megtapsolták. Egy idős bácsi elénekelte, hogy milyen jó volt a Dunába lőni embereket Horthy rendőreként, és mindenki hazament. A szobor ezutáni története, a tengernagy higítós fürdése, az most nem fontos. Találtak a Fideszben pár balekot, akiknek kormányhivatali vezetőség fejében annyi volt a dolguk, hogy méltassák már kicsit Horthyt. Szépen kifogták a szelet a Jobbik vitorlájából és akkor indult az a mocskos út, amit Kövér vezetésével, de nyilván a Fidesz vezérkar beleegyezésével járt be a kormány!

Kiemeltük a NAT-ba emelt költők közül Nyirő Józsefet. Nyirő József a Hothy korszakban alkotott, mint író. Művei nemzeti töltöttségűek, a magyar nép iránti szeretetet szimbolizálják. Kövér szerint csak ennyivel kell foglalkozni, a többi nem fontos. Ja és kapott kitüntetést is! A Horthy által alapított Corvin koszorút! Ez olyan, mint Schmidt Pál, Schmidt díja! A nem fontos kategória például ez az idézet:

Nyirő József 1941. november 4-5-6-án a Keleti Újság hasábjain tette közzé cikksorozatát, amelyben beszámolt a hitleri birodalomban megrendezett weimari írókongresszusról. Nyírő így áradozott Goebbelsről: "Most már tudom, hogy ki vagy! Németország szellemi életének vezére, a világégés kellős közepében, amikor hazája dicsőséges harcát vívja, édes anyanyelve tisztaságától borul el. Ez megmagyaráz mindent: azt is, hogy ki Josef Göbbels Reichsminister, és hogy miért ilyen nagy és legyőzhetetlen Németország!" Nyirő így áradozott Goebbelsről: "A német ifjúságnak és népnek ez a büszkesége nemcsak nagy, hanem jó ember is, akit nemcsak kell, hanem szeretni érdemes is!"

És ugyancsak az említésre nem méltó kategóriába tartozik az, hogy Nyirő 1941-től a bécsi döntés értelmében erdélyi képviselőként meghívott volt a magyar országgyűlésbe, és az 1944-es nyilaspuccs után a parlament tagja volt. Olyannyira volt tiszta a lelkiismerete, hogy halála ellőtt egy kolostorba vonult, és vezekelt bűneiért. Ő bizony ott ült, amikor elindultak a vonatok Magyarországról Auschwitz felé, akkor is ott volt, amikor belelőttek néhány embert a Dunába. Ott volt és nem mondott semmit! Meg sem szólalt, akkor amikor a magyarok tömege félt a csendőröktől, akik nem ritkán halálra vertek embereket. Nem mondott semmit, a rendszer része volt.

Voltak ilyen emberek a nyilas uralmat követő Rákosi és Kádár korszakban is, de őket most elkezdtük kormányzati szinten üldözni, persze szelektíven, ugyanis például Kövér, Hoffmann, Stumpf, Áder nem tartozik az üldözöttek közé. Ők jó kommunisták!

De mindezzel még nem lenne baj, ha országhatáron belül játszódott volna le. De Kövérnek ennyi nem elég! Ő meg akarja mutatni külföldön is, hogy mekkora nagy ... ember! Ezért becsempészték a hamvakat Romániába, majd ott el szerették volna temetni azokat, mondván Nyirő kérése volt az, hogy ott helyezzék végső nyugalomra hamvait. És? Hány ember halálában játszott szerepet? Hány család szenvedett miatta? Egy olyan ember utolsó kívánságát lessük, aki dicsőítette Göbbelst? Hol tartunk emberek?! Én valahol lemaradtam a realitás és a Fidesz kormány között.

A másik dolog, hogy intézményesítünk egy csempészést? Én azért megmutattam volna a nyilas uralom túlélőinek Nyirő urnáját kíváncsi lettem volna az eredményre.

A Fideszben elgurult a gyógyszer! Olyan szinten ragaszkodnak a hatalomhoz, hogy a megtartása érdekében bármire képesek, és semmi se szent nekik.

És engedje meg az olvasó, hogy most szégyenkezzem! Szégyenlem, hogy egy Kövérhez hasonló ember helyet foglalhat a parlamentben, Fideszesre átfordítva a mondatot, önmagában az szégyen, hogy a Kövérhez hasonló emberek közpénzből bűnöznek, országot járatnak le, és sértenek meg embereket. Az pedig külön szégyen, hogy Kövér házelnök, sőt köztársasági elnök is volt! A II. Orbán kormány a szégyen kormánya, és félig teljesülni fog Orbánék titkos álma. Be fognak kerülni a történelemkönyvekbe méghozzá, mint elrettentő példa!

komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr854550470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.30. 13:18:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása