HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) Oroszlány (7) oroszlány (1) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.03.11. 10:54 mc_chipp

Talpra magyar,...! Összefogás az új Köztársaságért!

 1848 március 15-én nagy dolgot vittek véghez. A nép felkelt az őt elnyomó hatalom ellen, és harcolt ellene. Ha eleged van az elnyomásból, akkor mond ki! Ne hallgass, ne rejtsd véka alá a véleményed! Miért?

 

 

Gondold csak végig! Ha '48-ban azt mondják Petőfiék, hogy "volt már ilyen", vagy "egyszer majd jobb lesz"...

1848-ban a nép megfogalmazta a 12 pontot, amiből jó néhány sajnos ma is aktuális. Erről a csodálatos kormányunk tehet, aki két év alatt megszüntette a köztársaságot és nemzeti elszigeteltségbe sodorta az országot.

 Íme az egykori 12 pont:

A Landerer & Heckenast nyomdában kiadott kiáltvány szövege:

Mit kiván a magyar nemzet.

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

 

  1. Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
  2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
  3. Évenkinti országgyülést Pesten.
  4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
  5. Nemzeti őrsereg.
  6. Közös teherviselés.
  7. Urbéri viszonyok megszüntetése.
  8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
  9. Nemzeti Bank.
  10. A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
  11. A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
  12. Unio.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Forrás

 

 

(Mielőtt valamelyik smitt rajongó ráugrana a helyesírásra, megjegyezném neki, hogy a korabeli szöveg van kimásolva, ahogy a linken meg is tekinthető! :D )

Ha esetleg egy pont kimarad, az azért van, mert MÉG nem aktuális, de kormányunkat és politikáját eddig megismerve lehet, hogy fél év múlva a jobbágyfelszabadításért fogunk küzdeni.

Az első pont a sajtó szabadságát kívánja és a cenzúra eltörlését. Sajnos ez ma is aktuális. Ezt igazolja az az ügy is, ami a nemzeti médiavédelmező Szalai Annamária kapcsán kipattant. Történt ugyanis, hogy nemzetünk egy derék bloggerje készített egy olyan képet, melyen Annamáriánk arca jó néhány férfiszervvel körülvéve látható. A tett minősítése nélkül nézzük tovább a történéseket. A blogger oldala a szalaiannamaria.com oldalon látható. Illetve lenne látható, de átnavigál a Nemzeti Média és Hírhatóság oldalára. Ez mit is jelent? Az országos szerveren átirányították a címet egy másik helyre. Nem kéne ezen felhördülni? Volt már ilyen? Persze, hogy volt! Egyiptomban alig egy éve! Erre legyünk büszkék? Erre mondjuk azt, hogy mindenki ezt néz, amit akar? Ebből a lépésből világosan látszik, hogy a Fidesz bármikor átirányítgathatja az internetes címeket, még ha azok külföldi szerveren is vannak. És a másik dolog, amin el kell gondolkodni: ha megcsinálták egy Annamária pornós főszerkesztői múltjára célzó bloggal, akkor a már sokat kifogásol Kuruc.info-val miért nem csinálták meg? És akkor el lehet kezdeni a gondolkodást, hogy ki kivel van. Én mondjuk már régóta állítom, hogy a Jobbik a Fidesz nacionalista tagozata, és ez a tény is ezt bizonyítja.

A második pont felelős minisztériumot szeretne Budára. Jelenleg felelősen gondolkodni tudó minisztériumokra és kormányra lenne a legnagyobb szükség.

Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben? Kíváncsi leszek, hogy Szájer nője (Nem vagyok hajlandó leírni a nevét, mivel nem az érdemeivel került be a pozíciójába, hanem a férje által került helyzetbe. Így nem őt nevezték ki, hanem a Szájer nőjét!) hogyan váltja majd be a hozzá fűzött reményeket, és hogyan végzi el a kijelölt feladatokat. A változás lényege, hogy a pereket ott tárgyalják, ahol ő mondja. Elsőre logikusan hangzik, azonban a más bíróság más bírót jelent, és másként állnak hozzá a Fideszhez, és ezt Szájer nője is tudja.

Nemzeti Bank. Igen, erről (is) mennek most a viták Európában, mivel Orbánék erőteljesen akarják azokat a devizatartalékokat. Legalább annyira, mint a magánnyugdíj megtakarításokat, és legalább olyan gyorsan elvernék.

Közös teherviselés. Na igen. A sokat emlegetett egykulcsos adórendszer, amire Matolcsi maszturbálni szokott otthon, annyira szexi. Bele se gondolok, hogy Pintér mit művel a szegény kecskével, ha eszébe jut, hogy hány millióval adózik kevesebbet, mint 2009-ben és 10-ben. A nép ma is közös teherviselést követel és azt, hogy aki többet keres, az bizony fizessen többet. Aztán, ha majd jól mennek a dolgok, akkor adózhat kevesebbet, csak úgy, mint a szektoriális különadók esetében.

Röviden összefoglalva március 15-e alkalmából az ország 2010-hez képest csak visszalépet köszönhetően Orbánnak és szakértő bandájának.

Gondolkozz el azon, hogy Petőfi, Kossuth, Széchenyi hol lenne szívesebben idén március 15-én? Pesten a békemeneten csorgatná a nyálát az elnyomó diktátorra, vagy megmondaná a véleményét! Szeretettel várlak 15-én Esztergomban!

komment

Címkék: mszp tüntetés esztergom békemenet


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr684309099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása