HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.12.20. 08:00 mc_chipp

Maradt még valaki ... ?

orbi1.jpgA Fidesz 2010-es kormányváltása óta folyamatosan építi ki azt az egyeduralmi rendszert, amiben Orbán Viktor oly otthonosan mozog, hiszen a parlamentben is elmondta, hogy neki a diktatúrával nem volt baja, csak azokkal, akik csinálták.

A Fidesz politikája az oszd meg és uralkodj, elv alapján működik, és sajnos nagyon jó hatásfokkal. Mindig egy érdekcsoporton hajtanak végre megszorítást, így jó magyar szokás szerint a többiek jobb esetben csak legyintenek, rosszabb esetben beállnak a kiabálók mellé!

Most, hogy közeleg 2013 nézzük meg milyen út vezet 2010-től napjainkig.

Amikor az Orbán kormány elkezdte működését, akkor Kósa Lajos bejelentette, majd Szijjártó megerősítette, hogy államcsőd közeli helyzetben van az ország, ami természetesen az „emútnyócév” miatt van, de majd ők megoldanak mindent. Az ellenzéki szerephez szokott Fidesz megfelejtkezett egy apró dologról! Arról, hogy az ország vezetőinek kijelentéseit a befektetők komolyan veszik, még akkor is, ha ők csak viccnek szánják! Később a korábban nem létező tartalékból megvették a MOL részvényeket, hogy energiabiztonság legyen az országban. Igaz a benzin ára nem érte még el az 500 Ft-ot, de van még idő, ne sietessük őket!

Amikor elkezdtek új alkotmányon dolgozni, amit alaptörvénynek neveztek el, és az ország nevéből eltüntették a Köztársaság szót, akkor már lehetett valamit sejteni. Akik akkor azt mondták, hogy nem biztos jó ez az irány, és egyeduralom lesz a vége, azokat gyorsan lehurrogták, hogy ők csak hangulatkeltők! Most már látjuk, hogy nem volt az annyira hangulatkeltés, sokkal inkább a sötét jövő vázolása.

Aztán jött a magánnyugdíj pénztárak kirablása. Mindezt persze úgy kellett megszervezni, hogy ne legyen szembetűnő a lopás, ezért aki maradni akart, annak nyilatkoznia kellett. Tehát aki nem akart semmilyen változást, annak utaznia kellett, sorban állni, nyilatkozatokat aláírogatni. Plusz adalék volt akkoriban, hogy aki marad, az nem kap állami nyugdíjat, de a fizetéséből azért levonják majd, ahogy eddig is a járulékot, tehát azt is ellopják tőle!

Mivel tudták, hogy az alkotmánybíróság nem fogja ezt hagyni, ezért első körben korlátozták a jogkörét, majd felhígították olyan emberekkel akik már bizonyítottan a Fideszhez hű pártkatonák voltak. Innentől kezdve nem kellett visszafogni magukat, indulhatott a menet!

Átalakították a közmédiát, aminek élére szintén pártkatonák kerültek, és a médiahatóságot is saját emberekkel töltötték fel. Hiába annak a sok támogatónak, akik segítettek az „emútnyócévben” sarat dobálni, kell a hely, és kell a pénz. Senkitől nem lehet elvárni, hogy ingyen dolgozzon!

A Fidesz nem szeretné, hogy más is 2/3-os hatalomhoz jusson, hiszen azokat a törvényeket, amelyekkel a pénzt ki tudják talicskázni az országból, 2/3-hoz kötötték. Nem lenne ildomos, ha valaki szintén 2/3-ad birtokában ezeket a törvényeket megváltoztatná, ne adj’ Isten eltörölné! Hiszen mi lenne akkor a Fidesz leányvállalatával a Simicska-Nyerges ZRt-vel? Ezért elkezdtek játszani a gondolattal, hogy mi lenne akkor, ha nem lenne többé lehetősége senkinek 2/3-ot szerezni? Így újra meghúzták a választókörzetek határát. Később láthatóvá vált, hogy így sem tudják a hatalmukat megszilárdítani, mivel gyakorlatilag az összes érdekvédelmi csoportot végig fogják rabolni, és a Fidesz által uralt közmédia sem tudja megakadályozni, hogy az emberek lássanak és észrevegyék, hogy hiába mondja a TV azt, hogy „Neked most jó, sőt jobb, mint tegnap!”, nekik nem jobb, sőt rosszabb!

A magánnyugdíj pénztárak esetéből tanulva, a választási rendszert is ugyanahhoz az általános érdektelenséghez kötötték. Aki választani akar, az menjen el regisztrálni! Tehát aki 2014-ben el szeretné takarítani ezt a bandát a hatalomból, az vegyen ki szabadnapot és utazzon be a jegyzőköz. A Fidesz a saját híveit valószínűleg be fogja szállítani regisztrálni, hiszen nekik erre lesz anyagi forrás. Az, akinek meg busszal vagy vonattal kéne utaznia, az meg fizesse ki a jegyet. Hogy képzeli ő, hogy leváltja azt a kormányt, amely megszavaztatta a parlamenttel az a munkatörvénykönyvet, amiben a munkavállaló minden eddiginél jobban ki van szolgáltatva a munkáltatójának. Ha nem jelenti be a terességet, nem jár neki a két éves védelem. Ha el mer menni táppénzre, akkor a betegség ideje alatt is fel lehet mondani neki, és ne feledjük a próbaidő se három hónap már, hanem hat.

És ne feledjük Orbán Viktor szakadatlan szabadságharcát! Neki nem diktál Brüsszel, jó lesz majd Azerbajdzsán. Nem kell nekünk az unió, ott van helyette Kína! Azt is megtudtuk, hogy mi félázsiai származékok vagyunk, akiket nehéz irányítani. A diktátor élete már csak ilyen.

A Fidesz törvények sorában az oktatás következett! Ha valaki diktatúrát épít, akkor ott komolyan felügyelni kell azt, hogy ki mit tanul, ki mit tanulhat. Nincs szüksége Orbánnak jogvégzett emberekre és közgazdászokra, a végén még valaki rájönne, hogy hülyeséget csinál és elmondaná! Ezt a kockázatot nem vállalhatja, hiszen a választók tették fel a polcra és tudja, bármikor levehetik onnan!

Hoffmann Rózsa hathatós támogatásával először a közoktatás rendszerét verték szét és durván centralizálták. Nem lehet majd bármilyen könyvből tanítani, az önkormányzatoknak megszűnik a befolyása a saját intézményeire. Egy-egy szak indításáról már nem a helyi önkormányzat fog dönteni (aki ismeri a helyi viszonyokat és igényeket), hanem majd az állam! A cégek által nyújtott szakképzési hozzájárulás sem folyik már olyan egyszerűen az iskolákhoz. Majd egy közös kalapból fog venni, ki-ki maga érdeme szerint!

Azonban azt sem szeretnék, ha a szakmunkások jól képzettek és tájékozottak lennének! A közismereti órák számát lecsökkentették, de lesz majd erkölcstan és hittan. Valóban fontosabb ez, mint a történelem vagy az informatika? Másrészt a diákok fél év szakma tanulás után vizsgát kell hogy tegyenek, és a második évfolyamon már, megy ki a cégekhez gyakorlatra. De nem olyan jól felszerelt tanműhelybe, mint régen. Nem tudjuk hová! Szalag mellé esetleg, ahol biztosan nem fogja megtanulni a szakmát, hanem inkább egy droidot képeznek belőle? Ugyanis ez a szál valahogy elhalt a történetben. Továbbá a pedagógusok sem tudják, hogy januártól mi lesz! De Hoffmann Rózsa és Orbán Viktor szerint ez jól van, hiszen a tudás hatalom, és minden tudás az övék!

És végezetül következett a felsőoktatás: durva keretszám csökkentés, megszűnő állami finanszírozás jogi és közgazdasági szakokon, csökkenő egyetemi támogatások, röghöz kötés!

Egyértelműen nem lehet minden disznóságot felsorolni, ami 2010 óta történt, hiszen nagyon hosszú lenne a lista! Az viszont világosan látszódik, hogy a Fidesz lassan mindenkit végigrabolt, vagy kimaradt valaki talán?

Már csak az a kérdés, hogy mit tesznek azután azok, akik már rosszul jártak a Fidesz Nemzeti Együtt(nem)működési Rendszerével. Mit tesznek a dolgozók, a nyugdíjasok, a tűzoltók, a mentősök, a rendőrök, a tanárok, a tanítók, a kismamák, a diákok, a hallgatók, a rokkantak, a munkanélküliek, a 47 ezerét dolgozó közmunkások, az pályakezdők és a pályaelhagyók?!

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1004974283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása