HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) illés szekere (1) Illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.04.26. 22:33 mc_chipp

Superior Educationem

 Hoffmann Rózsa ismét ragyogó ötlettel állt elő. Az egyetemeket összevonják. Úgy látszik, hogy Oroszlány országos példamutató, hiszen itt már megtörtént a minden logikát nélkülöző összevonás. De most foglalkozzunk az országos viszonyokkal illetve tervezett változtatásokkal.

 

A tervezett változtatások a következők:

Kutatóegyetem négy lesz az országban. Ezek a következők:

  • Közép-magyarországi-műszaki-gazdasági: Műegyetem+Corvinus gazdálkodási, közgazdasági és társadalomtudományi kara
  • Közép-magyarországi: Semmelweis Egyetem
  • Közép-magyarországi kiemelt nemzetközi: ELTE
  • Közép-magyarországi közszolgálati: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A kutatóegyetemeken kívül még lesznek úgynevezett súlyponti intézmények, pólusok. Ezek a vidéki egyetemek összevonásából lesznek létrehozva:

  • Nyugat-magyarországi pólus: Pannon Egyetem+Széchenyi István Egyetem+Nyugat-magyarországi Egyetem
  • Dél-Dunántúl: Pécsi Tudományegyetem+Kaposvári Egyetem+Károly Róbert Főiskola
  • Észak-Alföld: Debreceni Egyetem+Nyíregyházi Főiskola
  • Dél-Alföld: Szegedi Tudományegyetem+Kecskeméti Főiskola+Szent István Egyetem gazdasági, agrár- és egészségtudományi kar
  • Közép-magyarországi műszaki: Óbudai Egyetem+Dunaújvárosi Főiskola
  • Közép-magyarországi gazdasági: Budapesti Gazdasági Főiskola+Szolnoki Főiskola
  • Közép-magyarországi agrár: Szent István Egyetem (mezőgazdaság, gépészmérnök, állatorvosi, gazdasági és társadalomtudományi)+Corvinus (élelmiszeripari, kertészeti és tájépítészeti)
  • Művészeti klaszter: Liszt Ferenc Zeneművészeti+Magyar Táncművészeti+Színház- és Filmművészeti Egyetem+Magyar Képzőművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

 Nagyon szép gondolatok, csak a logika teljes hiányát mutatja. A csoportosítás bizonyítja azt is, hogy a Hoffmann körül sertepertélő "szakértők" abszolút nem járatosak a felsőoktatásban.

Az, hogy ezek az egyetemek kutatóegyetemeknek lesznek titulálva, az nagyon szép dolog. De mi van a többivel? Menjünk bele összehasonlítgatásba?

Az összes kutatóegyetemnek titulált intézmény a fővárosban van. Ezzel a Fideszhez hű, mélyen keresztény pártkatona, Hoffmann Rózsa durván centralizálni fogja a magyar felsőoktatást. A cél pedig nem ez lenne. A cél, véleményem szerint, egy többpólusú felsőoktatási kutató- és oktatóhálózat létrehozása és fenntartása lenne. Korábban voltak erre törekvések, például a Győrben megalapított Autopolis kutatóközpont, mely az évek alatt igen jól működött, sok eredményt ért el. A Fidesz által vezetett gépezet ezeket a kutatóközpontokat fel fogja őrölni, ami a kutatók külföldre áramlását fogja okozni.

Egy másik fontos kérdés, hogy a földrajzban mennyire jártas az államtitkár asszony. A pólus működése garantált például egy Győr-Sopron_Veszprém háromszögön belül? Földrajzilag ezek az intézmények messze vannak egymástól, így az ügyintézés és maga a működés is nehézkes lehet, lesz!

Végezetül néhány gondolat a pólusok profiljáról. Az agrár jelzővel illetni a tájépítészeti és a kertészmérnökséget, az kicsit erős. A szegedi orvostudományi a gödöllői agrár és a kecskeméti gépész képzés megint egy síkon van. Rokontudományok! És a sort még lehetne folytatni!

Ez a tervezet egyetlen dolgot erősít bennem! Eddig se, és most sem értenek az oktatáshoz az érintett tálcán. Jobbat tenne az Országnak Rózsa asszony, ha átegengedné a széket olyannak, aki ért is a területhez, ő pedig Semjén Zsolttal együtt letérdelne és imádkozna, hogy ki tudják még javítani azt a sok hibát, amit vétettek!

komment

Címkék: oktatás felsőoktatás egyetem törvény rózsa tanítás felsőoktatási hoffmann


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr544475591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása