HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) mszp (3) MSZP (1) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.02.07. 20:16 mc_chipp

Évértékelő

 

Ma megtartotta az ország első számú felcsúti Maradonája az évértékelő beszédét. Szeretnék én is értékelni!

Néhány dolog megütötte a fülem, mikor a Klub Rádión (!) élőben hallgattam, ahogy néhány száz kiváltságos ember első kézből tudta meg az igazságot, erről a gaz világról, ami körülveszi kis hazánkat.

Orbán Viktor azt mondta, többek között, hogy a középosztályt meg kell erősíteni. Nagyon sokszor hivatkozott erre a rétegre. Ezzel csak egyetlen probléma van. Többek között az egy kulcsos adó miatt eltűnt ez a réteg. Viszonyítás apropóján persze beszélhetünk középosztályról. Ha egymás alá-fölé rendezzük a társadalmi rétegeket, akkor vannak a nincstelenek, a szegények, a gazdagok, a tehetősek és a szuper gazdagok. Ebből a felsorolásból végül is ki lehet választani a középsőt!

Kiemelte a miniszterelnök a békemenetben menetelők elszánt tekintetét. Azért a 3.500 Ft-ért meg kellett dolgozni, na! Nem említette viszont a kormány ellenes tüntetéseket. Ahol a tekintetek nem éppen csillogtak. Nem gondolta fontosnak megemlíteni. De vajon miért? Mert az IMF, EU meg az emútnyócév szervezte ezeket a tüntetéseket? De tudjuk, hogy nem. Ezeket civilek szervezték. Orbán Viktornak úgy tűnik a civilek véleménye nem fontos.

Kiemelte továbbá a kormányfő, hogy végre (!) nem kell más hasznára dolgozni. Ezen egy kicsit gondolkozzunk el. A bruttó bér nem változik, a nettó csökken, akkor itt valaki lop. És lopni csúnya dolog. De ez csak egy parancsolat a tíz közül, és Viktorunknak van egy egész frakciónyi feloldozója Semjénnel az élen!

Közölte az ország népével a kedves vezető továbbá azt is, hogy az államadósság csökkent. Igaz, hogy a forint árfolyam ingadozása zavarta a tisztánlátást, de valójában csökkent az! Az árfolyam ingadozás a történelmi mélypontra egy kicsit gyenge kifejezés szerintem, de ez legyen a legkevesebb probléma. Ha igaz Viktor kijelentése, akkor az IMF forintban folyósította a hitelt. Sok mindent el tudok képzelni a szocikról, meg az emútnyócévről, de azt azért nem, hogy elintézték az IMF-nél, hogy forintban számoljon. Az IMF euróban meg dollárban szokott tárgyalni. És ha euróban adják abban is kérik. Az más kérdés, hogy a Soros ösztöndíjas jogászdoktornak annyi rálátása sincs a közgazdaságtanra, hogy kinevez egy Matolcsit miniszternek. Megint más kérdés, hogy Kósa meg a Szíjjártó beböfögi, hogy államcsőd van, aztán majdnem lesz is. Az ilyen problémákkal birkózzon meg a kormány!

Az alacsony keresetűektől türelmet kért a Kánaánra. Most jót tettek a középosztálynak, és majd 2013-ban jönnek a kis emberek. Ez a kijelentése bizonyítja azt, hogy a kormány politikája rossz. És ez még enyhe kifejezés. Nemrég azt mondták, hogy majd 2012-ben felemelkedik mindenki. Aztán miután csődbe ment a Malév, már nem emelkedik senki, de majd 2013-ban! A probléma az, hogy a kis embereknek nincsenek tartalékaik. Napról napra élnek, és sajnos ezt tapasztalom magamon is! Még emészthető is lenne az a duma, hogy az emútnyócévben mindent elvertek, csak akkor nem értem, hogy miből van pénz az egykulcsos adó 600 milliárdos lyukára, meg miből vettünk MOL részvényt. Ha ezekre van az emberekre nincs? Lázárnak lehet Audija? Az államtitkárok is furikázhatnak új Skodákkal sofőrrel, a kis embernek nincs segítség?

Beszédében Orbán egy nemzeti orgiát is vizionált, ahol majd egyesül a középosztály a nyugdíjasokkal, aztán meg az alacsonyabb rétegekkel is. Ez egy kicsit perverz!

Nem hagyta szó nélkül a munkanélkülieket sem! Kijelentette, hogy lesznek szombati iskolák, ahova a közmunkások járhatnak. Nem elég, hogy nem lesz hétköznapjuk havi 48 ezerért, még szombat is elúszott!

Persze a szavazó lelkiismeretét sem hagyta nyugodtan. Ha 2002-ben nem vesztik el a választásokat, ma mi adunk kölcsön az IMF-nek. A közönség ezen nevetett, mást nem tehettek kínjukban! Továbbá hozzátette, hogy azon kéne vitatkozni, hány légitársaságunk legyen! Nyilván arra gondolt, hogy a világválság kikerült volna minket! Komolytalan...

Elmondta a vezetőnk, hogy 2011-ben volt először a költségvetési hiány az uniós átlag alatt. Persze, az önkormányzatok adóssága nélkül és a nyugdíjpénztárak ellopásával.

Kiemelte, hogy az új alkotmány bevezetése óta nincs már Magyarországon félkatonai szervezet. Persze, hogy nincs! Az Új Magyar (?) Gárda az biztos csak délibáb! Nem beszélve a betyárseregről! Ezek nincsenek! Mert nem beszélünk róluk? Ez a hozzáállás nem oldja meg a problémákat! A másik fontos rendelkezése az alkotmánynak, hogy nem lehet az államadósság GDP arányosan 50% felett, és ha az fölött van, akkor nem nőhet. Ez egy olyan baromság, aminek köszönhetően csődbe mehet az ország. Tudjuk, hogy kormányok jönnek, kormányok mennek, válságok jönnek, válságok mennek. A következő szituációt képzeljük el! Lesz egy olyan világválság, mint 2008-ban (amiről tudjuk, hogy szocik tehettek világszerte), és kéne felvenni hitelt, mert nem tudja magát finanszírozni az állam. Nem vehet fel hitelt, mert tiltja az alkotmány, így az ország fizetésképtelen lesz, és csődbe megy! Köszönjük felcsúti elvtárs neked, és szakértő bandádnak az átgondolt lépéseket!

És végezetül: Viktor azt mondta, hogy akik tőlük balra állnak, azok eladtak mindent, amit lehetett. Remélem, ebben a mindent halmazban benne van bizonyos tokaji szőlőföld, kőbányák, olcsó Tanács-lakások. Nem is tudom ki tartotta 89-ben az eladó táblát Hegyeshalomnál az MDF-fel karöltve!

Orbán Viktor azt mondta, hogy az élet megdicsér és megjutalmaz. Remélem ők is megkapják jussukat idővel! Jó lenne minél előbb!

 

komment

Címkék: vélemény orbán kormány változtatás


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr734076278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása