HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) Fidesz (5) fidesz (9) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) illés szekere (1) Illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) Orbán (4) orbán (7) Orbán Viktor (5) oroszlány (1) Oroszlány (7) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) viktor (1) Viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.05.21. 19:13 mc_chipp

Külhoni voksok

Számomra a Fidesz politikája világossá vált. Orbán az oszd meg és uralkodj elvet követi. Ha szétnézünk a koalíción belül, akkor is láthatjuk, most pedig a Fidesznek szeretne előnyt kovácsolni azzal, hogy meglebegteti a külföldi állampolgárok szavazását újra és újra. Vegyes érzelmeket vált ki a társadalomból ez a kérdés.

....jpgOrbán és kormánya eléggé sajátságos politikát és kommunikációt folytat, és sokan nem tudnak olvasni a sorok között, illetve el sem akarják képzelni, hogy mi folyik a színfalak mögött. Megpróbálom átlátni a szövevényes rendszert, illetve összegyűjteni azokat a híreket, melyen fontosak a téma megítélésénél. Nem is gondolnánk, hogy a Simicska féle pénzszivattyú és Kövér "függetlenházelnök" László erdélyi útja azt szolgálja, hogy Orbán Viktor ismét hatalomra kerüljön.

Időről időre felszínre kerül a kérdés, és a kormány kommunikációjában is megjelenik a kettős állampolgárság ügye, a szavazati jog kérése. Azt hittük hogy a szavazás után vége van, de közel sincs vége a dolognak!

A kérdés még mindig porondon van. Szavazhassanak-e a külföldön élő állampolgárok vagy sem. A Fidesz szerint neki ez hatalmas előnyt jelentene. Ezt korábban Mikola István is kifejtette:

El lehet gondolkodni, hogy óvatos Fideszes becslés szerint is 20 évre dől el minden az országban. Azt megtapasztaltuk, hogy milyen két év belőlük, még kilencszer ennyi???

Járjuk körbe a kérdést és próbáljunk összegyűjteni a pro és kontra érveket, és szokásomhoz híven a gondolkodást az olvasóra hagynám.

Magyarország történelme sok helyen tragikus volt, az I. világháború után példátlan módon a területének és népességének jelentős részét elveszítette az ország. Mivel nem történelmi témájú a blog, abba ne menjünk bele, hogy Kun Bélák visszafoglalták a felvidéket, csak Párizs nem ismerte el az akkori kormányt és nem tudott az ország békét kötni. Ez a seb az ország történelmében minden féle képen mély nyomot hagyott. Sokan kihasználják ezt a történelmi momentumot és pillanatnyi figyelmet, politikai előnyt szereznek belőle.

Párszor volt már porondon a kettős állampolgárság, és nem kis vitákat kavart a társadalomban. Állampolgár az állampolgárra támadt, de hiába Orbán áldásos tevékenységének, akkor nem sikerült keresztül vinni az ügyet. Most, amikor (szerinte) mindenre felhatalmazták az emberek Mikola István jóslatához hűen megadták a választójogot a külföldi magyaroknak. És akkor jöhetnek az érvek az ügy mellett!

Ezzel szimbolizáljuk azt, hogy a magyar nép országhatárokon keresztül egységet alkot és egyszerre dönt, szavaz fontos kérdésekben. Ezen kívül teljes jogú állampolgárként ismeri el a külföldön élő magyar származású román, szlovák vagy szerb állampolgárt. Mellette szól a Fidesz szempontjából, hogy nem kis bázis neki a határon kívül élő szavazók. Esetleg a Jobbik még tud szakítani egy pár százalékot, de azok a pártok, akik nem zsidóznak, cigányoznak vagy gyűlölködnek azoknak esélyük sincs.

Az intézkedés ellen szól, hogy a külföldön élő állampolgároknak a magyar állampolgárságból bajuk is lehet, mint Szlovákiában, és hátrányuk is származhat belőle, de mondjuk azt, hogy az állam ne lépje túl a védelmi szerepet, mindenki döntse el mit tesz, felveszi vagy nem! Mi adjuk meg a lehetőséget. Viszont jönnek a gazdasági és politikai ellenérvek. Mielőtt zsidónak, cigánynak vagy bármilyen nemzetellenes blogolónak kiáltanának ki, szeretném leszögezni, hogy amit most írok, azt a határon túl élő magyarok iránti legnagyobb tisztelettel teszem. Törekedni fogok arra is, hogy véleményemet észérvekkel alátámasszam.

Első lépésben a gazdasági vonatkozásokat nézzük. Az új Alaptörvény szerint, illetve nem is új az, hiszen a Magyar Köztársaságnak eddig alkotmánya volt, a Fidesz Magyarországának van Alaptörvénye, többek között alanyi jogon jár a szociális biztonság, az egészségügyi ellátás, oktatás 23 éves korig. Nem sajnálom tőlük az egészségügyet, nem szeretném, hogy ne járjanak iskolába, nem akarom, hogy földönfutók legyenek, de ők egy másik állam területén élnek, ezeknek az alapfeladatoknak a biztosítása annak az államnak kell, hogy legyen a feladata. Ha esetleg mégsem gyakorolhatják ezen jogaikat, akkor a külügy hívja fel a figyelmet a hiányosságra. Mióta én az eszemet tudom nem volt olyan helyzetben az országnak se a gazdasága, se az oktatási rendszere, se az egészségügye, hogy több millió embert pluszba be tudjon vállalni. Viszont, mint állampolgár jár nekik, tehát nem utasítható el a kérelmük.

Egy másik politikai természetű dolog. Nemsokára, szerencsére egyre közelebbi a dátum, lesz országgyűlési és önkormányzati választás, ahol az emberek le tudják rázni magukról a Fidesz által ráaggatott kolooncokat. A határon túl élők, akik életvitel szerűen egy másik országban élnek nem tudják megítélni, hogy melyik párt tenne jobbat megválasztása esetén. Más az országunk berendezkedése, mint Romániának, Szlovákiának, és főleg mások a közterhek. Nem hinném, hogy minden határon túli szavazó át fogja böngészni 22 év adatait, hogy objektív döntést hozhasson. Azt fog történni, ami belföldön, szimpátia alapján fognak szavazni. Viszont a versenyt rontja a pártok a között a Fidesz eddigi térnyerése. Gondoljuk az RMDSZ-re vagy MKP-ra. Egyértelműen Orbán meghosszabbított kezei külföldön, és ők kiadják a parancsot, ha a vezér kéri, az emberek pedig szavazni fognak egy vállrántás, és egy "engem úgy se érdekel, úgy sem érint" mondattal fűszerezve a szürke narancsra.

A tervezett pártfinanszírozási átalakítás különösen kapcsolódik a szavazati joghoz. A Fideszen kívül ugyanis más pártok nem nagyon aktivizálódtak külföldön, próbálták tenni a dolgukat itthon. Ezért nekik aztán plakátolni kellene, utazni, beszédeket tartani, programot ismertetni. És mi kell ehhez? Pénz, pénz és végül nagyon sok pénz. Orbán pedig kitalálta, hogy ne kapjanak állami támogatást a pártok, hiszen válság van. Bár Matolcsy ennek pont az ellenkezőjét állítja, de megszoktuk tőlük, hogy három kormánytag három féle színben látja az eget, de egyik sem kék. A Fidesz könnyen van, hiszen a majd a párttagok és szimpatizánsok támogatják duma mellett ne felejtsük el, hogy ők nagyon sok pénz kitoltak a Simicskának és Nyergesnek, akik majd az előre megbeszélt részt visszaadják támogatás formájában. Persze nem direkt a Fidesznek, hanem valamelyik alapítványának, hogy még adóznia se kelljen utána. Ilyen viszonyokkal a verseny roppant egyenlőtlen és demokráciához képest méltánytalanul igazságtalan.

Ezek a tények és Mikola jó néhány évvel ezelőtti nyilatkozata komolyan elgondolkodtatja az embert. Lehet persze azt mondani, hogy a többi párt is gyűjtsön támogatókat, de a Fidesznek köszönhetően a baloldali pártok le lettek járatva, hiszen ők csak ész érveket próbáltak felhozni annak érdekében, hogy a gazdaság nem bírja el a plusz terhet, és a határon belül élőkkel szemben nagy lenne az aránytalanság a véleménynyilvánítás során.

Ugyanis egy a Magyar Köztársaság területén élő állampolgár látja, hogy az aktuális kormány mennyire jó neki, mennyire képviseli az érdekeit. Mivel ma az adófizetők, a diákok, a nyugdíjasok és tulajdonképpen a társadalom egyik rétege sincs megelégedve a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, ezért Orbán világosan látja, hogy az országon belül nem tudja megnyerni a választást, ezért a külföld felé fordul. Nekik még elég a nemzet, függetlenség és szabadságharc jelszavak, ettől ők még tűzbe jönnek. A Magyar Köztársaság területén élők viszont tudják, hogy szépen lassan meztelen lesz a király, ugyanis Orbán a háborúba nem a seregeit küldi, hanem a hátországot. A melósokat, a munkavállalókat és a családokat sarcolja, például azért, hogy magánrepülőn kirepüljön Chicagoba és a szavazás fontosságáról beszéljen. Külföldön lehet még királyként fogadják, itthon viszont páncélozott kisbusz és testőrök nélkül sehová nem mer menni.

Végezetül tisztelettel arra kérem a határon túl élő honfitársakat, hogy gondolják végig: tényleg van értelme véleményt nyilvánítaniuk egy olyan választáson, ahol nem a saját jövőjükről döntenek, hanem mások sorsát változtatják meg úgy, hogy elképzelni sem tudják mi történik a határon belül?

komment

Címkék: vélemény választás fidesz agymenés szavazás változás magyarság magyarok törvény polgár határon túli szavazati jog szervezet állami 2014 változtatás országgyűlés szolidarítás Orbán Viktor Orbán Viktor


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr694530145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása