HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) Illés szekere (1) illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) Oroszlány (7) oroszlány (1) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2013.01.06. 21:15 mc_chipp

Szabadság helyett Horthy Miklós

orwell5n.gifEgy Pest megyei város polgárainak feltettek ma egy kérdést:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?”

Azt nem mondom, hogy egy egész ország aggódik azon, hogy mi lesz. Az embereket nem érdeklik az ilyen helyi szavazások, sőt helyben sem biztos, hogy mindenkit érdekel. Nem akarok illúzióromboló lenni, de akkor, amikor a választók több mint 40 százaléka még csak pártot sem választ, akkor nem hinném, hogy egy ilyen szavazás eredményes lesz. Hozzátéve persze, hogy fontos szavazás, hiszen kiderül, hogy mit gondolnak az emberek Horthyról és a szélsőséges eszmékről

Pontos eredményt még nem tudok, de azt írják nagyon sok helyen, hogy nem mentek el sokan szavazni. A részvételi arányokkal majd eljátszanak a politológusok, bár kétség se férjen ahhoz, hogy a Jobbik az érdektelenséget fogja hatalmas nemzeti összefogásnak nevezni, és Gyömrő lesz a legmagyarabb helység pusztán az érdektelenség miatt. De ne is várjunk többet egy olyan pártról, amely a gyűlöletre építi a politikáját. Akkor „győztek” volna, ha igennel szavaznak a választók, nem akkor, ha otthon maradnak! Nem tudom az érdektelenséggel összefüggésben hány pincérnek öltözött ember (fekete mellényben, nadrágban, fehér ingben, és olyan csíkos konyharuhával a karján) sétálgatott az utcán, de ilyen feltételezésekbe bele se menjünk!

Azonban teljesen mindegy mi lesz a szavazás vége, a Jobbik legnagyobb sajnálatára az egykori német birodalom kiszolgálójának szerintem menni kell, ugyanis januártól nem viselheti köztér vagy sajtóorgánum olyan személy nevét, aki a XX. század egyeduralmi rendszereit építette vagy szolgálta ki.

Nyílván a szélsőjobbos emberek szerint nincs Horthyval meg a nyilas terrorral semmi gond. Innen is látjuk, hogy a diktatúrák sem egyenlők! Vannak a diktatórikus diktatúrák és vannak a diktatórikusabb diktatúrák. Azt pedig nem várhatjuk el se a Fidesztől, se a KDNP-től, se a Jobbiktól, hogy elhatárolódjanak a fehérterrortól is, ne csak a vöröstől. A tanítvány nem bántja a mestert! Akkor, amikor megvan az új alaptörvény, Mussolinit megszégyenítő módon mindenhol Orbán saját embere ül, övé a média, az oktatás, minden, nem köpheti szembe azt az eszmét, ami mentén olyan sokat dolgozott az elmúlt két évben. És nem volt olyan könnyű dolga, mint annak idején Horthynak hiszen ma már itt van ez a fránya internet, és az uniós sem hagy mindent. Nagyon körültekintően és lopva kell minden lépést végrehajtani azért, hogy amikor már mindenkinek leesik, hogy miről van szó, akkor már késő legyen!

Ezt a gondolatmenetet alátámasztandó a helyi KDNP nyilatkozata. A kisebbik kormánypárt, a KDNP gyömrői szervezetének elnöke arra kérte a helybélieket, hogy ne menjenek el szavazni. Ha mégis, akkor a feltett kérdésre válaszoljanak „nem”-mel. Ami azt jelentené, hogy marad a Horthy park. A Fidesz csendben volt, a Jobbik pedig természetesen kiállt az elnevezés mellett!

Az külön irónia, hogy Szabadság téren lett egy Horthy Miklós park. A Jobbikosok elérték, hogy Gyömrőn már nincs szabadság! Lehet, hogy a nyilas uralom már régen volt, és a jobboldalnak csak olyan ismerőseik vannak, akiket az ÁVO vert össze vagy ölt meg. Pedig, ha kutakodnának, akkor találnának olyan embereket is, akik Horthy Miklós katonái vagy a csendőrei vertek össze vagy öltek meg! Szélesebben kéne nézni a világot, és nem lenne szabad felejteni, bár ha elolvasnák teljesen a történelemkönyveket, akkor láthatnák, hogy mi a zsarnokok és az autokraták sorsa!

komment

Címkék: rendszer diktatúra önkényuralom Jobbik Fidesz KDNP Horthy Gyömrő


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr645002051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása