HTML

Friss topikok

  • mc_chipp: Ha esetleg van még valami panelszöveg, amit ki kell tenned, hogy meglegyen a teljesítésigazolásod,... (2013.08.23. 19:38) Hol rontották el?
  • mc_chipp: Íme egy műértő az oldalról: alfoldiujra.tumblr.com/post/59007687082/https-www-facebook-com-events... (2013.08.22. 21:29) Rendhagyó színi kritika
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 13:02) Nyílt levél Schmitt Pálnak
  • mc_chipp: Akkor olvasd el az LMP közleményét az ügybe. Abban ugyanis elismerik, hogy volt ilyen javaslatuk. ... (2012.03.20. 20:14) Orbanizálódik az LMP?
  • Virányi András (BANDITA): banditapolitika.blog.hu/2012/02/25/szolidaritasban_tortentekrol (2012.02.26. 13:32) Áruló?

Címkék

2013 (1) 2014 (2) a6 (1) agymenés (9) alapszervezet (1) Alföldi Róbert (1) állami (8) árok (1) átnevelőtábor (2) átnevezés (1) audi (1) Bajnai (1) bányász (2) bányászok (2) BDSZ (2) békemenet (7) benzinár (2) budai (2) cigány (1) diktatúra (1) egyetem (1) egyeztetés (4) együttműködés (1) Együtt 2014 (1) elítélt (1) elnök (1) elszámoltatás (1) esztergom (1) E 14 (1) E 2014 (1) felsőoktatás (2) felsőoktatási (1) festék (1) fidesz (9) Fidesz (5) Fidesz- Oroszlány (3) gázolaj (1) Göbbels (1) gyalázás (2) Gyömrő (1) gyűlölet (1) háború (1) Hamis vádak (1) határon túli (1) hazugság (1) herdálás (1) hoffmann (4) Horthy (3) igazság (1) Illés Róbert (1) illés szekere (1) Illés szekere (1) István (1) István a király (1) Jobbik (2) Karácsony Gergely (1) károly (1) KDNP (2) képviselő (2) képzés (1) kérdés (1) Kerényi (1) Kerényi Imre (1) kormány (6) kornél (1) köszöntés (1) közpénz (1) köztársasági (2) Kultúrkampf (1) lengyel (1) lmp (1) magyarok (1) magyarság (1) Majk (1) Mátyás király (1) Mesterházy (1) morbid (2) MSZP (1) mszp (3) népszámlálás (1) név (1) nyomor (1) nyugdíj (1) ókovács (1) oktatás (2) önkényuralom (1) orbán (7) Orbán (4) Orbán Viktor (5) Oroszlány (7) oroszlány (1) országgyűlés (1) pál (2) pál. (1) pálgumi (2) pali (1) Papp Péter (4) Párbeszéd Magyarországért (1) plágium (2) plakát (1) PM (1) polgár (2) propaganda (1) rendszer (1) rongálás (1) rózsa (1) sajókaza (1) schmitt (3) skiccpali (1) skoda (1) smittpál. (1) snitt (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szervezet (3) szobor (1) szolidarítás (2) takács (2) Takács Károly (4) támadás (1) tanítás (1) tapasztalat (1) törvény (2) tüntetés (4) ügy (1) újév (1) undorító (3) ünnepség (1) uszítás (2) út (1) utazás (1) üzemanyag (1) választás (2) változás (2) változtatás (4) Város (1) vélemény (12) Vértessomló (1) viccelődés (1) Viktor (1) viktor (1) vita (1) vörös (2) zászló (1) zsidó (2) Címkefelhő

2012.01.22. 11:04 mc_chipp

Békemenet

 2012. január 21-én egy kisebb tömeg békemenettel fejezte ki, hogy kiáll a kormány mellett. A miniszterelnök nem mondott beszédet, bár a szervezők kérték, mondván ez egy civil megmozdulás. Ha a szervezők személyét végignézzük látjuk, hogy nem éppen nevezhető civilnek a megmozdulás. A békemenettel kapcsolatosan lenne pár dolog, amiről meg kell emlékezni.

A résztvevők fáklyákkal vonultak fel Pesten. Aki járatos a történelemben az tudhatja, hogy volt már ilyen fáklyás felvonulás, kicsit beljebb Európában. Az akkori Németországban a náci párt hatásos "fegyvere" volt ez a fajta megmozdulás, mivel az emberek felé erőt sugárzott. Ez a tény persze egy sor gondolatot elindíthat, és még mélyebben elgondolkodunk, ha elolvassuk Bartus László Római iskola című cikkét.

Szintén történelmi apropója a dolognak az 1957. május 1-i nagygyűlés, ahol az akkori kormány mellett demonstráltak az emberek! Normális körülmények között és normális helyeken ilyenre nincs szükség, nincs igény!

Ha abba belegondolunk, hogy milyen országokban szoktak az aktuális vezető mellett tüntetni és a nevét skandálni, akkor Venezuela vagy Észak-Korea jut eszünkbe. Demokráciában nem szokás az ilyen. A demokráciában ugyanis a megválasztott párt úgy kormányoz, hogy nincs szükség arra, hogy mellette kiálljanak. Persze lehet mondani, hogy az ellenzéki hangok, meg a nemzetközi letámadás, de könyörgöm, ha ők a tényleges többséget képviselik, akkor az ellenzéki tüntetések csak akkor számottevőek, ha a tüntetők nekiállnak gyújtogatni, meg macskakövekkel dobálózni. Itt ilyen nem történt, pusztán csak emberek elmondták a véleményüket, és kifejezték nem tetszésüket a kormány politikájával szemben.

Milyen is a kormány politikája? Azt szokták mondani, hogy unortodox. Ez azt jelenti, hogy nem a megszokott gazdasági pályán képzeli el a gazdaság és az ország jövőjét. Ez mond szépen hangzik ám, ha a tényeket és a számokat nézzük, akkor ez a fajta politika megbukott. Az egykulcsos adó 600 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, és a tehetősebbek pénztárcáját gazdagította, a szegényebbekét csökkentette. És ez csak egy intézkedés az unortodox csoportból, ami Fidesz-féle újraelosztását jellemzi. A szegénynek kevesebbet, a gazdagnak többet adjon. A jelek egyébként arra mutatnak, hogy az IMF "védőhálóért" cserébe be fogják áldozni az unortodox gazdaságpolitikájukat, tehát ők nagyon is szeretnék, ha az ország, a tüntetők megfogalmazása szerint, gyarmat lenne, és politikai fordulat várható. Gyakorlatilag így Orbán a mellette tüntetőket fogja szembe köpni, akik a jelenlegi politika mellett sétáltak.

Nézzük csak végig, hogy miért volt a békemenet. A kormány mellett. Ha a kormány mellett, akkor a kormány intézkedései mellett. Ezek egy kisebb csoportja:

  • Egykulcsos adó, amivel "mindenki jól jár"
  • Magánnyugdíjpénztári vagyon elkobzása, és elköltése
  • MOL részvények vásárlása az előző kormány által hátrahagyott 700 milliárdos védőhálóból (azóta a részvények a vételi ár kétharmadát érik)
  • 25-ről 27%-ra történő ÁFA emelés
  • Igazságtalan baleseti adó bevezetése (az is fizeti aki nem okozott balesetet)
  • Nemzetközi elszigeteltség
  • Államcsőd közeli állapot előidézése
  • A Kósa-féle bejelentések nyomán a devizaárak elszállása
  • Háromszoros bóvli kategória
  • 170-ről 700 fölé emelkedő kockázati felár
  • A tervezett hiány túllépése a nyugdíjpénztárakból származó 2.800 milliárd vagyonnak együtt
  • Rekord államadósság szint
  • Egyoldalú médiafelügyelet
  • Alkalmatlan köztársasági elnök kinevezése
  • Pártalkotmány létrehozása
  • Egyeztetés nélküli munkatörvénykönyv megalkotása, amely több pontban kedvezőtlenül érinti a munkavállalókat
  • Szavazati jog a határon túliaknak (Miért döntsön a sorsomról, ha nem itt él???)
  • Több millió forintért festmények beszerzése, többek között a 2006-os eseményekről
  • Pintér cégeinek juttatott több milliárd forint, közbeszerzés nélkül
  • A Simicska birodalom tovább gazdagítása állami forrásokból
  • A köztársaság eltörlése
  • Magas szektoriális különadók kivetése, melyet több helyen a vásárlókra hárítottak
  • Cafatéria rendszer indokolatlan és logikátlan átalakítása, állami monopólium szerzése, versenyjog megsértése
  • Oktatás színvonalának drasztikus csökkenése (interaktív tábla projektek leállítása, egyházi iskoláknak adott többmilliós támogatás)
  • Felsőoktatási keretszámok drasztikus csökkentése (gazdag diákok helyzetbe hozása, szegények kizárása, vagy adósságba kergetése)
  • Korengedményes nyugdíjak megszüntetése, rokkantnyugdíjasok megbélyegzése

És ezen kívül még egy csomó más dolog volt, ami nem igazán nevezhető jó iránynak, de a honfitársaink közül sokan úgy érezték, hogy náci díszlettel demonstrálni kell a kormány mellett.

Így érezte sok határon túli is. De kérdem én, miért jöttek ide szimpatizálni? Tényleg szomorúnak, tartom, hogy azok a területek nem az tartoznak a Magyar Köztársasághoz Magyarországhoz, ahol ők élnek. Ehhez kétség nem férhet. De nem itt élnek! Nem az ő gyerekeiktől veszik el a továbbtanulás lehetőségét! Nem az ő megtakarításaikat einstandolják! Nem ők érzik a bőrükön a megszorításokat, amiket a fülkeforradalmár kormány a nyakukba varr! Majd, ha őket is érintik ezek a "reformok", akkor jöhetnek hőbörögni addig nem! Én se megyek ki Romániába a kormány mellett tüntetni!

Legközelebb maradjanak otthon, és nem döntsenek helyettem! És ez vonatkozik a szavazásra is! Beköltözik, munkát keres (vagy talál vagy nem), és majd akkor szavazhat arról, hogy ki is irányítsa az országot!

És ha már a külföldnél tartunk. Kormányunk pozícióját a politikai térképen jól jelzi, hogy Lengyelországban mellette tüntettek, és EU-s zászlót égettek Orbán Viktor tiszteletére. Akkor már tudjuk, hogy miért is nem reagáltak semmit a Jobbik primitív nagygyűlésére. Megrendelésre spriccelt öngyújtógázt Novák Előd a pódiumon!

Összegezve a szombati eseményeket: remélem, hogy vannak még az országban józan gondolkodású emberek, akiknek az intelligenciájuk tovább ér az "emútnyócév", meg az "errőlisazeutehet" és a "lépjünkkiazeubólmerazenmjó" gondolkodáson és legkésőbb 2014-ben történni fog valami pozitív fordulat, hacsak nem fogják addigra a 12 évre kinevezett köztársasági elnököt Orbán Viktornak hívni!

komment

Címkék: vélemény orbán kormány tüntetés viktor békemenet


A bejegyzés trackback címe:

https://mc-chipp.blog.hu/api/trackback/id/tr683690760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása